Projecte d'ensenyament

Transmetre els meus coneixements i mestria es una part important a la meva vida també i és per això que fa més de 12 anys que imparteixo classes de piano. Aquests anys d’experiència m’han permès de desenvolupar un ampli ventall de mètodes i tècniques d’ensenyament, així com d’ensenyar un repertori i donar-li un enfocament personalitzat a cada alumne.

Sovint es comenta que un pianista concertista no pot ser un bon professor, i això pot ser en part cert donat que, amb el pas dels anys, tendim a oblidar com vam aprendre a executar correctament aquest o aquell moviment, la manera com vam aprendre a llegir partitures, etc.. Assolim un nivell, per tant, en el qual quan practiquem ni tan sols ens adonem de la part mecànica que requereix el fet de tocar escales i arpegis.

539917980_1_644x461_uroki-vokala-fortepi
Уроки Фортепиано в Барселоне

Jo crec que donar classes de piano és bastant diferent de donar concerts. Tanmateix, encara veig nombrosos errors i defectes tècnics en alguns professors de piano per a infants. Professors que, sense cap experiència com a concertistes, ensenyen els infants a asseure’s al piano i col·locar les mans sobre ell. De la mateixa manera, tampoc no es concedeix gaire importància a la preparació mental d’un alumne davant d’un concert. Un professor ha de tenir quelcom de psicòleg també i ha de saber motivar els seus alumnes. Aquesta habilitat, que rarament es troba a la majoria de professors de piano, jo la domino.

El resultat ideal el garanteixen tres components: un professor excel·lent, un alumne conscienciat i treballador, i una pràctica continuada de piano entre una classe i la següent.