DUO "FENIX"

Nicolás Cobo Ramon, Fedor Veselov, duo FENIX
NICOLÁS COBO RAMON

Va iniciciar els seus estudis de violoncel als 7 anys a l’Escola Municipal de Música de Tarragona amb els professors Aurora Martínez i Alexis Lanza. Continua els seus estudis al Conservatori de Tarragona amb el professor Rodolfo Zanni. Al 2007 va ser acceptat a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on cursà els estudis de nivell superior amb el professor Cristoforo Pestalozzi, sent titulat amb les màximes qualificacions.

 

Recentment ha finalitzat el Màster al “Conservatorium van Amsterdam” amb el professor Dimitry Ferschtman. Durant la seva trajectòria musical ha rebut masterclases de cellistes com Lluís Claret, Asier Polo, Wenn Sing-Yang, Anner Bylsma, Steven Isserlis, Giovanni Sollima, Wolfgang Boettcher, entre d’altres. En la vessant cambrística va rebre lliçons del Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Vogler Quartett, K. Moretti, Charles Tunnell i Gerhard Schulz.

 

Va guanyar el 1r premi de corda al concurs Arjau el 2007 i va rebre el Premi Extraordinari de violoncel al Conservatori de Tarragona. Ha estat seleccionat en diversos festivals de música de cambra amb el Merian Trio i desde el 2015 el grup treballa per la fundació Musik in Huis amb una gira de concerts dins d’Holanda. Ha estat seleccionat en les següents orquestres i festivals europeus:
Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), Nederland Jonge Orkest (NJO), Schleswig-Holstein Musik Festival (SHMF) i Pacific Music Festival (PMF) tocant en grans sales arreu d’Espanya, Suïssa, França, Alemanya, Holanda, Dinamarca, Bèlgica i Japó. Ha col.laborat amb orquestres professionals com l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra Camera Musicae, Orquestra Simfònica del Vallès i Nederlands Philharmonisch Orkest.

 

Com a solista ha interpretat el Concert en Do Major de Haydn amb l’Orquestra de
Cambra de Virtèlia (OCV) al 2007, el Concert d’Elgar amb la Jove Orquestra Intercomarcal (JOIC) al 2012, el Concert en Do menor de Vivaldi amb l’Orquestra de Cambra de Tarragona (OCTa) al 2014 i el Concert en la menor de Saint Saëns amb 
l’Orquestra de la URV de Tarragona al 2015.