Fedor Veselov, nascut a Sant Petersburg (Federació de Rússia), a l’edat de 5 anys comença a estudiar cant, llenguatge musical i posteriorment piano a l’Escola de Música GEORGY SVIRIDOV. Abans de complir  els 15 anys ja és guardonat en diversos concursos de piano nacionals i internacionals com el de VASILY SAFONOV a Piatigorsk (2n premi) o el Concurs Internacional de Piano d’Andorra (1er premi). També té molta activitat concertística, actuant en els millors auditoris municipals com la Sala de la Filarmònica de Sant Petersburg.

Als 15 anys es trasllada a Moscou i ingressa a l’Acadèmia Estatal de Música FRYDERYK CHOPIN, on tindrà com a professora la cèlebre pianista Elisso Virssaladze, Artista Honorífica de la Federació Russa i la de República de Geòrgia.

Estudiant en el Conservatori Estatal Tchaikovsky es dedica amb molta energia i entusiasme a la música de cambra. L’any 2006 guanya el 1r premi en el Concurs Internacional de Joves Intèrprets de Barletta (Itàlia), formant duo de violoncel i piano amb el seu germà. En el mateix concurs obté el 1r premi en la categoria de solista.

Paral·lelament, continua perfeccionant la seva tècnica pianística als EEUU, on cada estiu rep classes de mestres de piano de prestigi mundial. Participa com a solista, i formant part de diverses agrupacions de música de cambra, en concerts i festivals internacionals com el Summer Festival en Southborough (Boston, Massachussets).

Ha realitzat vàries gravacions en directe, entre les quales destaca la Sonata per a violoncel i piano de Cesar Franck, interpretada amb Sergey Antonov, guardonat amb el Primer Premi en el Concurs Internacional Tchaikovsky, efectuada durant el mes de juliol de 2009 als EE.UU.

En el 2011 interpreta una sèrie de concerts d’obres de Lizst en conmemoració del segon centenari del seu naixement, i també prepara un programa del compositor espanyol Antón García Abril, en el concurs del qual guanya el 2n premi a Terol.

Des del 2012 continua la seva educació en el Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona amb el professor Stanislav Pochekin. Segueix actuant amb èxit a diferents sales de Barcelona. L’any 2013 participa en una companyia audiovisual de FESOCE (Federación Española de Sordoseguera) com a actor i pianista.

Foto de S. López

Foto de WGBH 89.7

Foto de V.G.Valero

Des de 2014 s’especialitza en repertori contemporani fent recitals de compositors catalans a la sala Mompou de SGAE. Un dels concerts va ésser enregistrat i transmès per  “Catalunya Ràdio”. El març de 2015 guanya el concurs internacional d'Antón García Abril.

Des de fa mes de 10 anys realitza un projecte junt amb la seva dona Irina Veselova de piano duo actuant amb èxit en diferents sales de Rússia, EEUU i Espanya.

 Al gener de 2017 interpreta un concert d’Antón García Abril amb l’Orquesta de Radio y Televisión Española a Madrid, que és retransmès per  Radio Clàssic en directe i per La 2 de TVE.

En el 2017 enregistra el seu primer CD de les obres de compositors catalans actuals "El Descobriment"

Des de 2016 acompanya en directe el músic barceloní Juli Farfán, en el seu projecte personal JULES, per divereses sales de Catalunya i França, i participa en l’enregistrament del seu tercer disc “Polígons” (Petits Miracles, 2018).